Ana içeriğe atla

Champion Dana Etli Yetişkin Kedi Maması

Eğer bir kedi almaya karar vermiş bulunmaktaysanız eğer asla pet shoplardan kedi almamalısınız. Alacak olduğunuz kediyi yavrulanmış satılık köpek olan kedilerden almanız en mantıklısıdır. Bunun nedeni ise kediler, yaklaşık olarak 2 ay kadar bir süre anne sütü emmelidir. Böylelikle kedilerin bağışıklık sistemleri gelişmiş olacak ve çok daha sağlıklı kediler olacaktırlar. Eğer kediler anne sütü emmezlerse pek çok hastalığa hemen yakalanabilirler.


Kediniz aldığınız ilk yapacağınız iş kedinize nüfus kâğıdı çıkartmanızdır. Bu nüfus kâğıdını hazır çıkarırken aşılarını da kedinize yaptırabilirsiniz. Kedinize ilk uygulanacak olan aşı, parazit aşıları olmaktadır. Böylelikle bu aşıyı olduktan sonra kedinizin bağırsaklarında olan parazitler dışkı yolu ile dışarı atılacaktır. Kedinizi aldıktan sonra evinize dönerken bir tane mama tasını, kum kabını, kumunu ve mama seçiminizi veterinerinizle birlikte yapabilirsiniz.


Yavru kediler için gelişimlerini destekleyecek olan kaliteli mamalardan alınmalıdır. Bünyeleri gereği kediler kemik gelişimlerini bir yaşına kadar tamamlamaktadırlar. Kuru mama yavru kedilerde pek çok böbrek ve idrar yolları enfeksiyonlarından korur ve yavru kedilerin diş gelişimlerine faydalı olacaktır. Kedileri satılık yavru köpek doğuşların itibaren içgüdüsel olarak gerçekleşmekte olan tuvalet alışkanlıkları bulunmaktadır. Kedinizle eve geldiğiniz zaman kuytu da kalan bir köşeye tuvalet kabını yerleştiriniz ve içine kedi kumunuzu koyunuz.


Kedinizi sadece bir seferliğine kedi kumunun içine koyunuz. Kediniz artık tuvaletin yerini öğrenmiştir ve tuvaleti geldiği zamanlarda hemen tuvalet kabının bulunmuş olduğu yere gidip kaba tuvaletinin yapacaktır. Kediniz kumunu seçerken kalın taneli kumlardan almayınız. Eğer kalın taneli kum alırsanız kediniz kabın içine tuvaletini yaptıktan sonra yapmış olduğu tuvaletinin üzerini örttüklerinden dolayı kalın taneli olan kum kedinizin tırnaklarını acıtabilir.


İşte bu yüzden dolayıdır ki kedinizin tuvalet kabına koymak için ince taneli kumları tercih etmelisiniz. Kediniz için kum kabının biraz ilerisine su kabını ve mama kabını koymayı ihmal etmeyiniz. Kediniz yemek yemiyor diye endişelenmeyin, çünkü kediler az az sık sık yemeklerini yerler. Kedinizi evinize getirdiğiniz ilk gün evde serbest bırakın. Kediniz evin her yerini gezip keşfedecektir.


Kediler evlerini sahiplenir ve sizleri misafir olarak görürler, böyle kabul ederler. Eğer açık pencere bırakırsanız kediniz hemen satılık köpek yavrusu pencere tarafına gider dışarıyı seyredirler. Kediler dışarıyı seyretmeye bayılırlar, en sevdikleri şeydir.Kediniz için mama seçimi yaparken kediniz yavrumu, yetişkin bir kedi mi, kediniz hamile mi yoksa kediniz emziren yavrulu bir kedi mi bütün bunları göz önünde bulundurarak kediniz için hazır mamalar arasından seçim yapmanız gerekmektedir.

Kedinizin durumuna bağlı olarak kedinizi beslerken verecek olduğunuz mamanın besin miktarına ve besin türüne göre seçim yapmanız gerektiği bir gerçektir. İşte mama seçiminizde işinize yarayacak olan altın gibi öneriler:

1. Yavru kedileri en az % 20 veya % 30 protein oranına sahip olan kedi mamaları ile beslemelisiniz.

2. Hazır kedi mamalarının içerisindekiler bölümünü mutlaka okuyun ve dikkatle inceleyin.

Yüksek kalite özelliği olmakta olan kedi mamalarının sindiriminin kolaylık durumu % 80 civarlarında bulunmaktadır. Kedi mamalarının piyasada şuan da bulunmakta olan sindirim kolaylığı açısından en zor sindirim özelliğine sahip olan kedi mamalarının da sindirim kolaylığı % 60 civarlarında bulunmaktadır. Kedi mamalarını satın alırken kedinizin neyi sindirebildiğini neyi sindiremediğini bilmeniz gerekmektedir.

3. Alacak olduğunuz kedi mamasının karbonhidrat miktarını dikkatlice incelemelisiniz.

Veterinerinizin aksini önermediği takdirde satın alacak olduğunuz kedi mamasını protein miktarı yüksek olması, karbonhidrat miktarının ise düşük olması gerekmektedir. Kediniz % 5' ten daha fazla karbonhidrat tükettiği takdirde kediniz sadece şişmanlar.

4. Kedinize mama alırken lifli mama seçmeye özen gösteriniz.

Kedinizin rahat beslenebilmesi için lifli olan kolay sindirilebilir gıdaları seçmelisiniz.

5. Kediniz nasıl beslenmeyi seviyor onun için kedinizin beslenme tercihlerini biliniz.

Bu mama yetişkin olan kediniz için seçebileceğiniz en iyi mamalardan birisidir. İçeriğinde dana eti mevcut olduğundan dolayı kediniz bu mamayı bayıla bayıla afiyetle yiyecektir.


satılık köpek satılık köpek yavrusu satılık yavru köpek